37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Suomalaiskolmikko valmiina GeeBee-kehään

SM-nyrkkeilyt on käyty. Nyt nyrkkeilijöiden ja nyrkkeilyn ystävien katseet ovat kääntyneet kohti maaliskuun puolivälissä Helsingin Urheilutalossa oteltavaa GeeBee-turnausta.

– Kyllähän se GeeBee on ehdottomasti kevään kohokohta. Vesikielellä sitä odotetaan, hehkuttaa Suomen ykkösnyrkkeilijöihin kuuluva Matti Koota.

Koota pokkasi sarjan 56 kiloa kultaa helmikuun viimeisenä sunnuntaina käydyn SM-finaalin jälkeen.

Innolla GeeBee-kehään hyppäämistä odottavat myös Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Marjut Lausti ja Antti Hietala. Myös he poistuivat SM-kehästä mestareina. Marjutille mestaruus oli jo neljäs. Koota ja Hietala uusivat viimevuotiset mestaruutensa.

Viime vuoden parhaaksi suomalaiseksi miesnyrkkeilijäksi valitun Kootan menestysvuosi huipentui EU-mestaruuskisojen hopeamitaliin. Tämä vuosi on alkanut yhtä vauhdikkaasti. Helmikuun alussa hän taisteli pronssille Unkarissa käydyssä kovassa turnauksessa.

– Hävisin niukasti välierässä kaverille, joka lopulta voitti sarjan ja palkittiin kilpailujen parhaana nyrkkeilijänä.

Monet muistavat vielä Matille vuonna 2011 tapahtuneen ikävän tapaturman, joka oli päättää miehen nyrkkeilyuran. Hän sai täysin sivullisena ravintolassa luodin jalkapöytäänsä.

– Kyllä se vamma vieläkin muistuttaa olemassaolostaan etenkin aamuisin. Kun herään, niin pitää venytellä ja jumpata jotta pääsee taas kunnolla liikkeelle. Jonkun verran se otellessa muistuttaa olemassaolostaan, mutta perässähän tuo näyttää tulevan, toteaa urheiluhierojaksi opiskeleva kankaanpääläinen.

Bulgariasta vauhtia GeeBeehen

Heti SM-kilpailujen jälkeen Matti Koota suunnisti yhdessä Marjut Laustin ja Mira Potkosen kanssa Bulgariaan kovaan turnaukseen. Bulgarian reissun jälkeen kahden viikon päästä on puolestaan GeeBee.

Tuntuuko että turnaukset ovat liian lähekkäin?

– Ei haittaa, vaikka SM-kisat, Bulgaria sekä GeeBee-turnaus ovat kolmen viikon sisällä. Sitä varten tässä on kovaa harjoiteltu, ja jos mielii arvokisoihin, on vain hyvä saada kovia matseja.

Marjut Lausti on samoilla linjoilla. Hän on jälleen saanut uutta intoa nyrkkeilyyn siirryttyään Ismo Laasasen valmennukseen.

– Nyt minä taas nautin harjoittelusta ja kilpailemisesta. Lihaskuntoni on hyvä joten kyllä kolme kovaa turnausta menee, sillä tavoitteena olisi napata joku päivä arvokisamitali, sanoo Nokialla asuva äidinkielenopettaja.

Antti jäi ilman apurahaa

Laustin seurakaveri Antti Hietala puolestaan saa SM-kisojen jälkeen keskittyä GeeBee-turnaukseen.

 – Viime vuodesta jäin vähän hampaankoloon, sillä hävisin jo ensimmäisellä kierroksella. Revanssimielellä lähden turnaukseen ja tarkoitus on edetä mitaliotteluihin ja mieluiten finaaleihin.

– Olen ollut terveenä, mutta harjoittelun täysipainoisuutta on hieman haitannut että joudun käymään päivätöissä remonttifirmassa.

Hän harjoittelee 6-7 kertaa viikossa ja sanoo sarjan 69 kiloa olevan hänelle sopiva.

– Viikko ennen kisoja aloitan pienen paaston ja sillä se painon pudotus tähän sarjaan onnistuu. Ei minun tarvitse saunaan mennä grammoja pois hikoilemaan.

Nyrkkeilijän valmentaja Osmo Laine on pettynyt siihen, ettei Antti saanut urheilija-apurahaa. Se olisi taannut täysipainoisemmat mahdollisuudet harjoitella, kun taloudellinen selkänoja olisi ollut tukevampi.

– Antti on muun muassa voittanut maailman rangkingykkösen. Tammer-turnauksen voittaessaan hän kukisti rangkingin kutosen. Olisi jo näiden, plus muutamien muiden, kovien näyttöjen luullut  riittävän apurahaan, mutta ei, selvittää pettynyt Laine.

Teksti: Seppo Lösönen

Kuvat: Juhamatti Nieminen

Katselukerrat (6920)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

24. helmikuuta 2015/Uncategorized

Please login or register to post comments.