37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Loukkaantumiset eivät lannistaneet Ville Hukkasta

SM-kehässä huikean paluun huipulle tehnyt Lahden Kalevan teräsnyrkki Ville Hukkanen ei olisi lähempää voinut urheilulajiaan valita. Ville alkoi pyöriä nyrkkeilysalilla heti opittuaan kävelemään. Salille hänet vei isä-Esa, joka 1980-luvulla kuului Euroopan parhaisiin pugilisteihin sarjassa 75 kiloa. Esan uran kruunasi vuonna 1987 isketty EM-pronssi Italian Torinossa.

– Kyllä minä jo pienenä kloppina salilla isän mukana pyörin ja sieltä se kipinä nyrkkeilyyn lähti, myöntää heinäkuussa 23 vuotta täyttävä Ville.

Ville Hukkasen ura miesten tasolla sai lentävän lähdön vuonna 2009, jolloin nuorukainen iski 16-vuotiaana ensimmäisen SM-kultansa. Mutta sen jälkeen kaikki ei sujunut ihan kuin Strömsössä.

Toistuvat loukkaantumiset ovat haitanneet Villen kehittymistä. Etenkin oikea, se iskukäsi, reistaili jatkuvasti. Viimeisin operaatio tehtiin viime marraskuussa. Nyt kahdeksan käsileikkauksen jälkeen mies suhtautuu kuitenkin luottavaisesti tulevaisuuteen.

Rikkinäisinä vuosina Ville edusti maatamme vuoden 2011 EM-kehässä, mutta putosi jatkosta toisella kierroksella. Vuotta myöhemmin hän sinnitteli sotilaiden EM-hopealle.

– Välillä meinasin jo heittää hanskat naulaan, kun vammakierre ei ollut loppuakseen eikä ehjää kautta saanut alle. Yritin kyllä koko ajan pitää kuntoa yllä, mutta myönnettävä on, että esimerkiksi viime kesänä olin aika pulskassa kunnossa, kertoo tämän vuoden SM-kullan suvereenisti sarjassa 81 kiloa ottanut lahtelainen.

Yli vuoden kilpailutauko

Hukkasen suorituksen arvoa nostaa, että edellisen kerran hän nousi kilpakehään yli vuoden tauon jälkeen. Ottelukirjassa edellinen merkintä on lokakuun 20. päivältä vuonna 2013.

– Olihan tässä kohtuullisen pitkä tauko, hän myöntää.

Vierumäen urheiluopistolla liikuntaneuvojaksi opiskeleva nuori mies sanookin, että nyt tärkeää on saada mahdollisimman paljon otteluita. Isommat haasteet siintävät näköpiirissä.

– GeeBee-turnaus tulee tosi hyvää aikaan. Toivottavasti saan siellä muutaman hyvä ottelun, sillä tähtäin on asetettu kesäkuun Eurooppa Games-turnaukseen. Jos siellä pärjää, on mahdollisuus päästä elokuun EM-kisoihin, Ville suunnittelee.

Villen toive GeeBeen kovista otteluista toteutunee. Hukkasen ohella 81 kilon sarjassa nähdään muun muassa, GeeBee-turnauksen vuonna 2007 nimiinsä vienyt Venäjän Davis  Arustamyan sekä maansa mestareihin lukeutuvat, Kazakstanin Arman Rysbek, Bulgarian Radoslav Panteleyev, Viron Ainar Karlson, Latvian Nikita Versockis, Ruotsin Hampus Henriksson ja Slovakian Matus Strnisko.

Jalat maassa

Mikäli terveys säilyy hyvänä eivätkä vammat haittaa, niin mikä sitten olisi se tosi iso tähtäin.

– No, EM-kisoissa pitäisi päästä mitaleille.  Käsittääkseni vain siten olisi mahdollisuus päästä MM-kisoihin. Ensi vuoden olympialaisista en puhu vielä mitään, sillä sinne ei pääse muuten kuin menestymällä noissa mainituissa arvokisoissa. Kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa, hän toppuuttelee.

Villeä on nyrkkeilypiireissä jo vuosia pidetty suurena lahjakkuutena, mutta jatkuvat käsivammat ovat jarruttaneet urakehitystä. Taustajoukoista hänen kehittymisensä ei kuitenkaan ole kiinni.

– Kyllähän Esa neuvoo paljon ja käymme yhdessä muun muassa aamulenkillä. Lisäksi Kalevan seuravalmentaja Kari Korhonen antaa arvokkaita ohjeita. Meillä on muutenkin seuran salilla hyvä meininki. On paljon lahjakkaita, eteenpäin nyrkkeilyssä pyrkiviä kavereita, Ville muistuttaa.

SM-kisojen välierissä nähtiinkin peräti kuusi kalevalaista. Loppuotteluissa Villen lisäksi esiintyi Jarkko Ojapalo, joka lopulta pokkasi sarjan 91 kiloa hopeamitalin. Myös hänet samoin kuin Villelle SM-finaalissa taipunut, Helsingin Urheiluseuran Jere Jokinen nähdään ottelemassa GeeBee-turnauksessa.

Ottelijalista painoluokittain on luettavissa kohdasta Ottelulista ja tulokset.

Teksti: Seppo Lösönen

Kuva: Juhamatti Nieminen

Katselukerrat (5955)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

3. maaliskuuta 2015/Uncategorized

Please login or register to post comments.