37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Ville Hukkanen odottaa hyviä karkeloita

Käsivammoista pitkään kärsinyt Ville Hukkanen ei pidä kynttiläänsä vakan alla julistaessaan tavoitteekseen voittaa oma sarjansa viikonloppuna iskettävässä nyrkkeilyn 34. GeeBee-turnauksessa Helsingin Urheilutalossa.

– Mestaruus on aina tavoitteena kilpailuun lähtiessä, eikä sitä turhaan viitsi matkustaa Lahdesta pääkaupunkiseudulle, Hukkanen virnistää.

Lahden Kalevaa edustava Ville Hukkanen, 22, ottelee sarjassa 81 kiloa, missä nähdään muun muassa Kazakstanin mestari Arman Rysbek ja vuonna 2007 GeeBeessä voittoa - sarjassa 69 kiloa  - juhlinut Venäjän David Arustamian.

– Mielenkiintoisia kavereita. Innolla odotan, minkälaiset karkelot ovat tulossa, Hukkanen heittää.

Hukkanen luottaa omiin mahdollisuuksiinsa.

– Sunnuntain finaaleissa on tarkoitus olla mukana. Sukulaisia ja kavereita on tulossa kannustamaan, hän toteaa.

Edellisestä GeeBeestä ikävät muistot

GeeBee-turnauksen voittoa Hukkanen on päässyt juhliman kerran aikaisemmin, keväällä 2012. Viimeksi hän oli mukana kaksi vuotta sitten. Myös tuolloin hän pääsi finaaliin, mutta joutui luovuttamaan.

– Käsi meni rikki silloin, Hukkanen muistelee.

Hukkanen palasi pari viikkoa sitten SM-kisoissa puolentoista vuoden ottelutauolta kehään vakuuttavalla tavalla. Hän takoi Helsingin Urheiluseuran Jere Jokisen finaalissa keskeytyskuntoon ensimmäisessä erässä.

– SM-kisojen jälkeen on ollut pientä flunssaa, mutta muuten ei ole ollut mitään ongelmia. Treenailtu on kovasti, eivätkä kädetkään ole isommin vaivanneet, Hukkanen vakuuttaa.

Hukkasen tähtäimessä ovat kesällä Bakussa pidettävät European Games -kilpailut. Niiden kautta hän pyrkii saavuttamaan paikan syksyn Qatarin MM-kilpailuihin, joissa jaetaan ensimmäiset paikat ensi vuoden Rion olympialaisiin.

– GeeBee-turnaus toimii yhtenä katsastuskilpailuna tuleviin arvokilpailuihin, GeeBee-turnauksen pääsihteeri Timo Rannikko kertoo.

Hukkasen ohella Suomen joukkueessa GeeBeessä nähdään miesten puolella muun muassa viime vuonna EU-hopeaa voittanut Matti Koota ja Antti Hietala. Naisilla on kaksi sarjaa, 54 ja 60 kiloa. "Painavimmassa" sarjassa Suomen naisnyrkkeilyn ykkösnimi, hiljattain A-luokan Strandja Memorial –turnauksen voittoon Bulgariassa iskenyt Mira Potkonen saa vastaansa MM-hopeamitalistin, Kiinan Yin Junhuan.

Yli 80 nyrkkeilijää 16 maasta

Kaikkiaan GeeBee-turnauksessa nähdään yli 80 nyrkkeilijää 16 maasta. Edustettuina ovat Suomen ohella Bulgaria, Englanti, Espanja, Hollanti, Irlanti, Italia, Kazakstan, Kiina, Latvia, Puola, Ruotsi, Slovakia, Ukraina, Venäjä ja Viro.

Osallistujien joukossa on useita maansa mestareita ja arvokilpailumitalisteja. Menestyneimmät nyrkkeilijät ovat viime syksynä EU-mestaruuden 69-kiloisten sarjassa voittanut Bulgarian Simeon Chamov ja hänen maatoverinsa, sarjassa 64 kiloa EU-hopeaa juhlinut Airin Ismetov.

Turnauksen aikataulu: perjantai 13.3 klo 13 ja 18, lauantai 14.3. klo 13 ja 18, sunnuntai 15.3. finaalit klo 13.

VeikkausTV tarjoaa kaikki ottelutilaisuudet suorana ilmaiseksi Veikkauksen rekisteröityneille asiakkaille, selostajana toimii Miika Forsström. Tunnelmaan voi virittäytyä myös Twitterin ja Instagramin kautta, Twitter-tiliä pääset seuraamaan https://twitter.com/GeeBeeBoxing ja Instagramia https://instagram.com/geebeeboxing. Hashtagina toimii ‪#‎geebee.

Teksti: Juhamatti Nieminen

Kuva: Heikki Virkkunen

Katselukerrat (6195)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

12. maaliskuuta 2015/Uncategorized

Please login or register to post comments.