37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Laustille uran makein voitto MM-hopeamitalistista

Nelinkertainen Suomen mestari Marjut Lausti otti uransa makeamman voiton nyrkkeilyn GeeBee-turnauksessa lauantaina Helsingin Urheilutalossa. Lausti kukisti 54-kiloisten välierissä EU- ja MM-hopeaa voittaneen Englannin Lisa Whitesiden tasaisen kamppailun jälkeen.

Marjut Lausti ja Lisa Whiteside päätyivät tasapisteisiin, joten voittaja ratkaistiin tuomariäänestyksellä. Siinä kaikki viisi arvostelutuomaria asettivat suomalaisen voittajaksi.

– Tiukoille meni, mutta ehdottomasti uran hienoin voitto. Tämä tuli perusnyrkkeilyllä ja kovalla taistelulla, Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden iskijä myhäili ottelun tauottua.

Lausti on kärsinyt viikonlopun aikana flunssasta. Se ei kuitenkaan nyrkkeilystä näkynyt.

– Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Nyrkkeily tuntui helpolta ja yksinkertaiselta.

Sunnuntain finaalissa Lausti kohtaa Kiinan Liu Piaopiaon, joka pudotti välierissä Ruotsin Helena Envallin 3-0.

– Kiinalainen finaalivastustajani on minua taitavampi ja ulottuvampi, mutta minulla on kovempi fysiikka, itseluottamusta puhkuva tamperelainen arvioi.

Miehille tappioita

Suomalaismiesten osalta pääsy sunnuntain finaaleihin jäi päiväotteluissa haaveeksi. Ilari Kujala ja Dmitri Tretjak taipuivat 75-kiloisten välierissä vastustajilleen hajaäänin 2-1, Kujala hävisi Irlannin Coyle Conorille ja Tretjak Hollannin Max Van der Pasille. Erityisesti Kujala oli tuomarien ratkaisusta hämillään, hänellä oli perjantailta alla voitto nuorten kaksinkertaisesta arvokisamitalistista Venäjän Aleksander Agafonovista.

– Harmittaa. Olin mielestäni parempi ja hallitsin ottelua, Kujala totesi.

Raskaassa 91 kilon sarjassa Tomi Honka joutui tunnustamaan Hollannin Roy Korvingin paremmakseen erin 3-0.

Jere Jokinen otti viime joulukuussa hänet Ruotsi-maaottelussa kukistaneesta Hampus Henrikssonista revanssin ja nousi 81-kiloisten B-ryhmän voittajaksi hajatuomiolla 2-1. Saman sarjan pääluokassa Ville Hukkanen metsästää finaalipaikkaa iltaosuudessa, missä hän saa vastaansa Kazakstanin mestarin Arman Rybekin. Iltaottelut alkavat Mira Potkosen ja ruotsalaisen Ida Lunbladin sarjan 60 kiloa ottelulla kello 18.

Teksti: Juhamatti Nieminen

Kuvat: Hannu Ahonen 

Katselukerrat (6131)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

14. maaliskuuta 2015/Uncategorized

Please login or register to post comments.