37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Tomi Hongan paukut eivät ihan riittäneet

Alussa näytti siltä, että Tomi Hongan torstainen lupaus tapaamisesta finaalissa pitää paikkansa. Viimeinen erä kuitenkin ratkaisi sen, että nuorukaisen tilalle GeeBee-finaaliin menikin Askar Abdullayev.

Hongan kohtalon kokivat lauantain päiväotteluissa myös Matti Koota, Ibrahim Mohammed ja Sallamaari Hannonen.

91 kilon sarjassa nyrkkeilevä Tomi Honka olisi mielellään otellut GeeBee-turnauksen finaalissa Ainar Karlsonia vastaan. Kazakstanin mestaruuskilpailujen hopeamitalisti Askar Abdullayev näki asiat kuitenkin toisin ja sai tuomarit yksimielisesti sille kannalle, että hän voitti ottelun.

Honka myönsi reilusti tappionsa ja paukkujen loppumisen viimeisessä erässä.

- Kova oli yritys ja ensimmäinen erä menikin minulle, mutta viimeisen erän väsyminen ratkaisi ottelun. En kyennyt pitämään kassassa loppuun asti, vaan paukut loppuivat ja takimmaisen käden lyönnit jäivät lyhyeksi, Honka sanoi.

Honka lähti otteluun tarkkailumielialalla, koska vastustaja oli outo.

- Äijä on pitkä ja pyrin kaiken aikaa pääsemään hänen lähelleen myllyttämään, Honka totesi.

Seuraava kansainvälinen turnaus on kuukauden kuluttua Liettuassa ja heinä-elokuussa on EU-turnaus. Honka lähtee mielellään näihin turnauksiin saadakseen kaipaamaansa kokemusta vielä ohkaiselle pohjalle. EU-turnauksesta voisi tulla jopa kunniaakin.

- Tarvitsen kansainvälistä kokemusta ja kovia otteluita. Ulkomailla vastustajiksi tulee vieraita kavereita, joiden ottelutyyli on tuntematon toisin kuin Suomessa, jossa tunnen jokaisen vastustajan tyylin, Honka sanoi.

Koota ei liikkunut tarpeeksi

65 kilon sarjassa Matti Kootalla oli voiton avaimet käsissään Venäjän Artem Khotenovia vastaan. Epäpuhtaasti ja yksipuolisesti liikkuva venäläinen nosti kuitenkin tasoaan ensimmäisen erän jälkeen ja tuomarit saivat Venäjän mestaruuskilpailujen kolmosen voittajaksi 3-0.

- Venäläinen ryntäili ja minun olisi pitänyt pystyä liikkua enemmän sivusuunnassa, koska kaveri liikkui vain eteenpäin, Koota sanoi.

Naisten 51 kilon ottelussa Englannin Lisa Whiteside näytti Sallamaari Hannoselle, mitä muun muassa EU-mestaruuden voittaminen vaatii. SM-kisojen hopeamitalisti Hannonen joutui katsomaan vierestä, kun kehätuomari nosti Whitesiden käden pystyyn 3-0 -voiton merkiksi.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Hannu Ahonen

Katselukerrat (8395)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

12. huhtikuuta 2014/Uncategorized

Please login or register to post comments.