37. Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus 9. - 11.3.2018  Helsingin Urheilutalossa 


 

GeeBee on somessa

@GeeBeeturnaus

@geebeetournament

@GeeBeeBoxing

 

 

 

 

Ilari Kujalalle GeeBee oli uutta ja ihmeellistä

Ilari Kujala sai haluamansa GeeBee-turnauksessa eli kansainvälistä kokemusta. Turnausta nuorukainen luonnehti ihmeelliseksi kokemukseksi.

Turnauksen suurinta yllätystä piti odottaa finaalien loppumetreille asti. Maailmanmestarin ja Aasian mestari kättä ei nostettukaan ylös, vaan Ranskan Christian M´Billiassemon.

Suomi-nyrkkeilyn toivoihin lukeutuvalla Ilari Koivulalla oli käydä "huono" arpaonni, kun  69 kilon sarjan B-ryhmän kolmesta ottelijasta Koivula arvottiin toiselle kierrokselle. Vastustajaksi toisella kierroksella oli tulossa Jashmid Narari (EUBC), mutta loukkaantumisen vuoksi hän joutui luovuttamaan.

Onneksi sarjan A-ryhmässä jo pronssia saanut Uuden-Seelannin Morgan Bowyn suostui tulemaan vastustajaksi ja niinpä Kirkkonummen nuorukainen sai sunnuntain finaalissa kaipaamansa kansainvälisen ottelun. Vaikka tappio tuli, tosin hajaäänin 2-1, ei Kujala liiemmin häviötään surrut.

- Olin täällä opintomatkalla ja kokemus oli hieno. Onneksi Uuden-Seelannin kaveri suostui ottelemaan, sillä muuten olisin jäänyt ilman ottelua ja tätä kokemusta.

- GeeBee-turnaus oli minulle uutta ja ihmeellistä, koska olen ottelut vain alle kymmenen kansainvälistä ottelua. Oli hienoa otella kotiyleisön edessä, Kujala sanoi.

SM-hopeaa hiljattain saavuttanut ja viime vuonna A-juniorien Suomen mestaruuden voittanut Kujala lähtee kesäkuun alussa puolustusvoimien urheilujoukkoihin. Samassa saapumiserässä on muitakin nyrkkeilijöitä, joten edessä on täysipainoiset harjoittelukuukaudet.

Ranskalainen järjesti yllätyksen

GeeBee-turnauksen suurinta yllätystä piti odottaa sunnuntain finaaleihin. Maailmanmestarin ja Aasian mestari, Kazakstanin Zhanibek Alimkhanulyn kättä ei nostettukaan ylös, vaan Ranskan Christian M´Billiassemon.

Turnauksen suurimman ja aidoimman voiton riemun, oikeastaan voiton tanssin esitti ranskalainen sen jälkeen, kun kehätuomari oli nostanut käden ylös voiton merkiksi. Ihan jokaisessa ottelussa ei tarjota mahdollisuutta voittaa hallitseva maailmanmestari.

Wael AL-Khaghani hävisi 3-0 Venäjän Vjatseslav Tashkarakoville.

Turnauksen parhaana nyrkkeilijänä palkittiin Ranskan Christian M´Billiassemo ja teknillisimpänä saman maan Souleymane Cissokho. M´Billiassemolle hävinnyt Alimkhanuly puolestaan valittiin turnauksen taistelijaksi.

Paras naisnyrkkeilijä oli Englannin Natasha Jonas ja veteraaninyrkkeilijöiden patsaan vastaanotti Ilari Kujala.

Kazakstan voitti kolme sarjaa, Englanti ja Ranska kumpikin kaksi. EUBC, Irlanti, Italia, Venäjä, Viro ja Wales voittivat kukin yhden sarjan.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Hannu AhonenKatselukerrat (9307)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

13. huhtikuuta 2014/Uncategorized

Please login or register to post comments.