Robert Helenius nauttii GeeBee-tunnelmasta

- Perussuorilla eteenpäin, kuuluu kantava huuto katsomosta. Kehässä on juuri käynnissä Suomen Dmitri Tretyakin ottelu, neuvoja huutanut katsoja itse ammattinyrkkeilijä Robert Helenius, joka viihtyi lauantai-illan ottelutilaisuudessa yhdessä managerinsa Markus Sundmanin kanssa. 

- GeeBeessä on yleensä aina loistavia otteluita ja tänne on kiva tulla kannustamaan suomalaisia voittoihin. Montakohan turnausvoittoa minulla onkaan itselläni. Kaksiko?, nauraa Robbe ja katsoo kysyvästi TUL:n nyrkkeilyn lajipäällikkö Hannu Ahoseen. 

- Olympiatyylin nyrkkeilymatsit ovat parhaimmillaan todella kiihkeätempoisia ja vauhdikkaita, näitä on kiva seurata. Olen ehdottoman tyytyväinen, että kypäristä on luovuttu ja että naisetkin ottelevat nykyään kolme kolmen minuutin erää. Laji on mennyt hurjasti eteenpäin niistä ajoista, kun vielä itse ottelin. 

Helenius kertoo, ettei juurikaan seuraa urheilua eikä edes omista televisiota. 

- Minulla menee kaikki aika urheillessa ja lasten liikuntaharrastusten parissa, siinä on ihan kylliksi. Sitä paitsi taisin nuorena saada yliannostuksen koko aiheesta, kotona kun ei muusta faijan kanssa puhuttukaan kuin nyrkkeilystä, Robert kertoo hymyillen. Lapseni harrastavat jalkapalloa, voimistelua ja nuorimmainen, 4-vuotias ajaa motocrossia. Ei haluaisi muuta tehdäkään. On ihan kiva olla seuraamassa lasten liikuntatapahtumia, enkä ainakaan vielä ole saanut käskyä pysyä hiljaa kentän laidalla, mies nauraa. 

Haastattelua tehdessä Helenius ei vielä suostunut paljastamaan toukokuista vastustajaansa. Mies katsoo leveästi hymyillen managerinsa suuntaan ja toteaa, että nyt harjoitellaan kohti suurta matsia. Treenimäärät ovat sen mukaiset ja kovuutta kasvatetaan lisää. Kunto on hyvä, fysiikka on hyvä ja nyrkkeily on hyvää. Olen valmistautunut tähän joulukuun matsista lähtien todella hyvin, hän kertoo.

- Nyrkkeily kasvaa lajina vahvasti tällä hetkellä. Olen ymmärtänyt, että seuroihin on liittynyt paljon uusia harrastajia, jotka toivottavasti myös tulevat seuraamaan otteluita. Tämä kevät antaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi oma ottelutilaisuuteni toukokuussa!  

Katselukerrat (3894)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

19. maaliskuuta 2017/Uncategorized

Please login or register to post comments.