Kootan kädet pelasivat jalkoja paremmin

Ranskan Elias Friha tarjosi Matti Kootalle mahdollisuuden hikoiluun, mutta ei juurikaan muuhun. Vaikka Koota ei ollutkaan tyytyväinen jalkatyöhön, pelasivat kädet otteluvoiton arvoisesti.

Perjantai-iltana GeeBee-kehässä oli viisi suomalaista. Koota oli ainoa, joka lauantaina jatkaa.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n Norjalle antama kilpailukielto peruutti PM-kilpailut. Matti Koota olisi mielellään lähtenyt kisoihin hakemaan ottelutuntumaa, mutta matka vaihtui harjoittelurupeamaksi.

- PM-kilpailujen jälkeen tuntuma olisi ollut parempi kuin nyt. Kädet irtosivat hyvin, mutta jalka ei pelaa kunnolla. Itselläni ei ole luottoa jalan kuntoon saamisen osalta, Koota sanoi.

Kootan taktiika piti läpi ottelun. Nuorukainen "viljeli" paljon takimmaisen käden lyöntejä ja resepti toikin riittävästi pisteitä.

- Vastustaja oli hidas ja tuli koko ajan päälle samalla tyylillä. Ranskalaisen aikeita oli helppo lukea, koska yllätyksiä ei ollut tulossa, Koota sanoi.

Hietala jaksoi ensierän

Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Hietala voitti Suomen mestaruuden ja valittiin kilpailujen parhaaksi nyrkkeilijäksi. Meriitit eivät auttaneet ottelussa Italian Dario Morelloa vastaan, vaan sinipaitaisen italialaisen käsi nostettiin ylös 3-0 -voiton merkiksi.

Ensimmäinen erä meni Hietalalle, mutta mitä pitemmälle väsyminen eteni, sitä selvemmältä näytti italialaisen voitto. Lopussa kumpikin oli silmin nähden väsynyt, mutta Morello piti ottelun hallinnan itsellään.

Hietalan valmentaja Osmo Laine harmitteli liian myöhään aloitettua painonpudotusta, joka vei voimia.

- Alku meni hyvin, mutta lopussa Antti jäi paikoilleen. Viime vuonna GeeBee-turnauksessa Antti voitti paljon paremman italialaisen, Laine sanoi.

Hietalan seuraava turnaus lienee toukokuun puolivälissä Liettuassa.

EU-turnaus odottaa heinä-elokuussa, Laine sanoi.Illan muuta suomalaiset Jere Jokinen, Dmitri Tretjak ja Janne Ojapalo hävisivät kukin ottelunsa. Ojapalon epäonnena oli kohdata maailmanmestari ja Aasia mestari, Kazakstanin Zhanibek Alimkhanulyn.

75-kiloisten maailman ykkönen ei lyöntejään säästelle eikä osaamistaan piilotellut ja niinpä kehätuomari keskeytti ottelun ensimmäisessä erässä. Kehäköydet estivät nuoren suomalaisen putoamisen kanveesiin.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Hannu Ahonen


Katselukerrat (9299)/Kommentit (0)

Tunnisteet:

11. huhtikuuta 2014/Uncategorized

Please login or register to post comments.